Konesaumakatot

Aito kotimainen konesaumakatto

Konesaumakatto on peltikatto, jonka tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tiivis vedenpitävyys ja erittäin pitkä käyttöikä. Aidossa konesaumakatossa kaikki pellit saumataan toisiinsa kiinni kaksinkertaisella saumalla ja tiivistetään tiivistysaineella. Valmiiseen konesaumattuun peltikattoon ei tehdä ainuttakaan reikää. Myös piiput ja muut läpiviennit saumataan kiinni kattoon ilman katon rei’ittämistä. Konesaumakatossa katosta saumataan yhtenäinen tiivis kokonaisuus. Pelti- ja Rautatyö E. Salminen Oy valmistaa aitoja rivipeltikattoja, joiden materiaalina on kuumasinkitty pelti tai kupari.

Kokeneet kotimaiset peltisepät

Konesaumatuilla peltikatoilla ja niiden valmistamisella on vuosisatoja vanhat perinteet. Aidon käsityönä tehtävän konesaumakaton tekijältä vaaditaan osaamista ja kokemusta. Pelti- ja Rautatyö E. Salminen Oy:n ammattitaitoiset ja kotimaiset peltisepät valmistavat ainoastaan aitoja konesaumakattoja ja kuparikattoja. Pelti- ja Rautatyö E. Salminen Oy valmistaa ja asentaa myös piipunhatut, nuohoustasot, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät.

Nykyisin aitojen konesaumakattojen lisäksi on tarjolla myös konesaumakattoa jäljitteleviä lukkopontillisia peltikattoja. Lukkosaumakatot valmistetaan täysin eri tekniikalla kuin aidot konesaumakatot. Niissä muovipinnoitteiset peltirivit ja läpiviennit polkaistaan paikoilleen ja kiinnitetään kattoon ruuveilla.

Aito käsityönä valmistettu konesaumakatto valmistetaan ammattitaidolla kestävistä materiaaleista ja se sopii kaikenlaisiin kattoihin. Tiiviiden saumojensa ansiosta konesaumakatto sopii ainoana peltikattona myös monimutkaisiin kattomuotoihin sekä loiviin kattoihin. Pitkäikäinen ja näyttävä konesaumakatto on myös monen arkkitehdin valinta.

”Aidot konesaumakatot käsityönä.”